Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hosszú utazás a Romológus Konferenciára, Pécsre

Utolsó módosítás: 2019-04-08 09:43:15 2019. április 08.

Találó cím ez a szakkollégium képviseletében eljáró tagok hétvégéjére. A május 11-12-i rendezvény, mint a címben is szerepel Pécsett került lebonyolításra. Azaz majd 400 kilométerre kis városunktól.

Korán reggel, egészen pontosan 6:20-kor a kiscsapatunk izgatottan toporgott az egri vasútállomáson, hogy megkezdhessük utunkat Pécs felé. Az indulás kicsit rögösen kezdődött, és egy kis késéssel, de végre kigördült a vonat az állomásról. Beszélgetéssel töltöttük az időt, többek között szó esett a katicabogárról aki elvesztette a pöttyeit, képzeletbeli barátokról, és mindenről ami csak eszünkbe jutott. Utunk átszállásokkal teli volt, utaztunk vonattal, metróval, és busszal is.

Fél négykor végre megérkeztünk a Gandhi Gimnáziumba. Meleg fogadtatásban részesültünk, elfoglalhattuk szobáinkat, majd egy jóleső kávé után két részre oszlott a csapat. Résztvettünk az előadásokon, majd beszélgetésbe elegyedtünk más szakkolégiumokkal miközben a vacsorára vártunk. Nem csalódtunk, mikor töltöttkáposztával, lecsóval, pörkölttel, és többi hagyományos roma étellel találtuk szembe magunkat. Az est legfontosabb része a szakkollégiumok bemutatkozása volt. A sort, mi egriek nyitottuk és nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy nagyon izgultunk.

Bemutatkozásunk at egy játékkal zártuk, amely az esőerdő nevet viseli. A többiek produkciója is nagyon színvonalas, megható és néha vicces volt. Minden szakkollégiumban hallhattunk arról, hogy mennyire nagy az összetartás, a segítségnyújtás egymás között, hogy mit jelent számukra hogy egy ilyen közösség tagjai lehetnek.
A zenés táncos mulatságról a Pécsi Hagyományőrző Egyesület gondoskodott, majd további kötetlen beszélgetésekben ismerkedhettünk.

Másnap reggeli után sajnos, vissza kellett indulnunk Egerbe. Kijelentkeztünk és elköszöntünk vendáglátóinktól, ismét úton voltunk hazafelé.

Mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy jól éreztük magunkat, és új élményekkel gazdagodhattunk.

 


< Vissza