Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hátrányból előnyt- Motivációs Workshop Konferencia

Utolsó módosítás: 2019-04-08 09:42:13 2019. április 08.

A Roma Szakkollégium újabb sikeres programot tudhat maga mögött. A szociálpedagógia szakos hallgatók közreműködésével, megrendezésre került a „Hátrányból előnyt- Motivációs Workshop Konferencia" március 12-én. A rendezvénynek a Líceum adott helyet.

 

A szakkollégium és a tanodák közti szoros kapcsolat és együttműködés tette lehetővé a program megvalósulását. Hat tanodából, több mint száz tanuló érkezett. Az általános iskolától, a középiskola utolsó osztályaiig voltak résztvevők. A kisebbek kézműves, alkotó tevékenységekkel ismerkedtek meg, melynek témája az újrahasznosítás és környezettudatosság volt. Sok színes program közt volt a társasjáték kuckó és pályaorientációs foglalkozás is.

 

Az ilyen programoknak mélyebb az üzenete, mint azt elsőre gondolni lehet, hisz a végső cél az, hogy minél több hátrányos helyzetű diák tudjon bekerülni a felsőoktatásba. Minden feladat úgy volt kitalálva, hogy elvégzésük bővítse a gyerekek ismereteit. A varázstorony megtekintése szórakozásnak tűnhetett az avatatlan szem számára, de közben fontos információkkal lettek gazdagabbak a tanulók. Több tanulási formát is megismerhettek a diákok a foglalkozások alatt. Reményeink szerint idővel, majd ők szerveznek hasonló programokat valamely felsőoktatási intézményben...

 

Írta: Bálint Gergely

 

A rendezvény az EFOP-3.4.1-15-2015-00003 „PéldaKép-p Szakmai Program (Kapcsolatépítés, Kutatás, Hálózatosodás és Társadalmi felelősség vállalás) az Egri Roma Szakkollégium tagjainak munkájával" projekt keretében jött létre.

 


< Vissza