Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Farkas Franciska önálló estje-Maxim Gorkij: Makar Csudra

2018. november 13-án az Egri Roma Szakkollégium programján, Farkas Franciska Gorkij Makar Csudra című novelláját dolgozta fel, és vitte a színpadra önálló előadás keretein belül.

Az előadás egyszerre volt megható és tanulságos, hiszen a mű jelmondata: „Járj-kelj, nézz szét a világban, és ha eleget láttál, feküdj le és halj meg - ennyi az egész!"

A színésznő több „szerepet" is kiosztott a nézők között, a reakcióinkat is beleépítette az előadásba, ezáltal közelebb hozva a nézőt Gorkij novellájának üzenetéhez, és magához az előadáshoz is.

A színésznővel körülbelül két évvel ezelőtt már találkozhattak az egyetem hallgatói, szintén a Roma Szakkollégium szervezésében, akkor arról mesélt, milyen roma származásúként helyt állni a színház- és a filmvilágban.

Farkas Franciska az előadás után közös beszélgetésre invitálta a résztvevőket, kérdéseket lehetett feltenni a művel és az identitásvállalásával kapcsolatban. A beszélgetés során elmondta, hogy büszkén vállalja romaságát. Kiderült, hogy több közös is van a Egri Roma Szakkollégium és Franciska célja között, hiszen a Tudáshatalom szervezettel ugyanazt képviseli és szeretné elérni, amit mi.

 

Egri Roma Szakkollégium 


< Vissza