Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Keresztény Roma Szakkollégiumok találkozója

Utolsó módosítás: 2019-09-17 19:03:48 2019. szeptember 17.

Az elmúlt hétvégén az Egri Roma Szakkollégium Szolnokon vett részt a minden évben megrendezett Keresztény Roma Szakkollégiumok találkozóján.

Szombat reggel indultunk 7 órakor. Másfél óra alatt oda is értünk. Szíves fogadtatásban volt részünk, segítőkészek voltak a szervezők. Körbevezettek, majd odavezettek a regisztrációs pulthoz, valamint ismertették a színes programsort. Az első napot egy közös imával kezdtük, majd megnyitották a konferenciát. Miniszterelnökökön képviselőkig mindenki beszédet mondott ezáltal betekintést nyerhettünk a Szakkollégiumok irányítóinak munkásságaiba. Mindezek után a kisfilmek megtekintésével folytatták a konferenciát. Jobbnál jobb videókat láthattunk, de nem lógtunk ki a sorból, mint kiderült, az egyik legjobb videóval készültünk, mindenkinek nagyon tetszett. A konferencia lezárta után készítettek egy csoportképet, majd elmentünk ebédelni. A délutáni fő, hosszabb program az önkénteskedésről és csapatjátékról szólt. Választani lehetett, hova szeretnénk menni. Az önkénteskedés nagyon tetszett mindenkinek, szívből teljesítette mindenki az elvártakat, a csapatjátékoknál pedig vegyesen a többi szakkollégistával ismerkedhettünk meg a játékok keretében. Tökéletes csapatépítő tréning volt. Ezen program végeztével kaptunk 2 óra szabadidőt, majd elmentünk vacsorázni és kipihenten várhattunk az est fénypontjait, Pápai Jocit és a Khamoro Budapest Band-et. Pápai Joci buzdító beszéde mindenkire mély benyomással volt, majd a koncertjével elkápráztatta a Szakkollégistákat. Késő este már a diákok levezethették a nap fáradalmait a mulatós bandával, és az utána lévő bulival. Kettőkor ért véget minden program. Másnap reggel véradáson vehettünk részt a reggeli után, másrészt a műhelymunkák összessége történt, ahol különböző tanszercsomagokat osztottak ki. Ezt követte az ebéd és a közös ima, amivel lezártuk a hétvégét és mindenki mehetett haza.
Nagyszerű programokban vehettünk részt, egy élmény volt mindenki számára, megismerhettük a szakkollégiumi társainkat. Remélem a következő évben is sikerül menjünk, és hasonló élményekkel gazdagodjunk.

 

Készítette: Gyöngyösi István

 

 


< Vissza