Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

NEMZETKÖZI TDK

Utolsó módosítás: 2018-12-01 10:38:14 2018. december 01.

2018. november 28. Az előadók között a Egri Roma Szakkollégium hallgatói is képviseltették magukat, kutatási témáikkal szélesítették az előadások spektrumát.

Az Egri Roma Szakkollégium és  a  oktatóinak és hallgatóinak köszönhetően nemzetközi keretek között, két szekcióban ismerhettük meg a hallgatók munkáját.

Az idei TDK forduló több szempontból is tartogatott érdekességeket a hallgatóság számára. Több hallgatónk munkája most ért a "finishbe" azaz kutatásaik végére értek - már nem csak részeredményeket, hanem lezárt kutatási beszámolókat mutattak be. A zsűri számára mindig öröm, ha egy-egy hallgató több éves munkáját követheti nyomon a félévenkénti TDK fordulók alkalmával.

Más szempontból üdvözlendő, hogy a munkájuk elején álló, kutatásukat még tervező hallgatók is bemutatkoztak, hogy témájukhoz további inspirációkat, ötleteket és korrekciókat kapjanak.

Az előadások során megismerhettük a hazai és romániai szociális rendszer egy-egy szeletét, továbbá betekintést nyerhettünk a határ két oldalán élő romák helyzetébe. Érdekes eredményekkel szolgáltak az ifjúság körében végzett értékvizsgálatok is, melyek egyházi oktatási intézmények és a határon túl élő kisebbségek esetén mutatták be az értékválasztás sajátosságait. Kuriózumként hatott a tetoválások tartalomelemzésére támaszkodó szubkultúra-vizsgálat is.

Szakkollégistáink az alábbi előadásokkal szerepeltek:

 - Roma hagyományok, mint erőforrás 
 - Két kultúra távolságának mérése 

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem hallgatói a fordulón, az alábbi előadásokkal szerepeltek:

- "Napfelkelők" Szatmárnémetiben. A Máltai Segélyszolgálat válasza egy nagyvárosi szegregált közösség (szociális) igényeire

- Romániai szociális szolgáltatások és ellátások

- Az elég jó szülő. Parenting csoport a kolozsvári erőforrásközpontban

- Lejtők és emelkedők- a daganatos betegek és családjaik

 

 
< Vissza