Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tehetségútlevél 8

Utolsó módosítás: 2021-02-18 10:46:33 2021. február 18.

Nyolcadik alkalommal szerveztük meg a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból – Tehetségútlevél a felsőoktatásba programot.

Az egri Eszterházy Károly Egyetem és az Egeri Roma Szakkollégium hosszú ideje kiemelt figyelmet szentel a tehetséges hallgatók tudományos-művészeti munkájának, amelyet elsősorban a tudományos diákköri munka keretein belül végeznek. Emellett természetesen egyéb fórumok (konferenciák, kiállítások, koncertek, önképzőkörök stb.) is vannak, ahol a tehetségígéretek beszámolhatnak legfrissebb kutatási eredményeikről, bemutathatják legújabb képzőművészeti alkotásaikat, továbbá nagyobb közönség számára esztétikai és intellektuális szórakozást nyújthatnak újonnan komponált vagy újraértelmezett zenedarabjaikkal.

 

2014-ben útjára indítottuk „Tehetségútlevél" elnevezésű programunkat. A programmal az volt a célunk, hogy tehetséges középiskolás diákok útját egyengessük a felsőoktatás irányába, ahová egy „útlevél"-lel kaphatnak bebocsátást és talán ösztönzést is, hogy felsőoktatási tanulmányaik idején figyelmüket a tudományos diákköri munka felé fordítsák. Ebbe a tehetséggondozási és -azonosítási programba immár intézményünk szinte minden kara bekapcsolódott, így ebben az évben már az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Kara, Bölcsészettudományi Kara, Természettudományi Kara valamint Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara közösen szervezte a rendezvényt.

 

"A Tehetségútlevél megnyitóját idén online közvetítették a diákok, felkészítőik és az érdeklődők számára. Őket az Eszterházy Károly Egyetem rektora, Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona köszöntötte, aki a tehetség fogalmát értelmezte, majd úgy fogalmazott: a tehetséggondozás feladata, hogy a tehetséges diákokat támogassa abban, hogy alkotókká váljanak, elérjék kitűzött céljaikat."

 

A programról itt is olvashat: EKE honlapján

 

 

 


< Vissza