Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tehetségútlevél: egyre népszerűbb a program

Utolsó módosítás: 2019-03-04 11:14:08 2019. március 04.

Idén az Egri Roma Szakkollégium közreműködésével hirdette meg gimnazista fiatalok számára a Tehetségútlevél Programot egyetemünk. A résztvevők száma évről-évre egyre több.

A megnyitón a résztvevőket dr. Liptai Kálmán rektor köszöntötte, aki a Tehetségútlevélről elmondta: a gondolkodásból a tudás, a fiatalságból az érettség felé segíti a fiatalokat.

A programról dr. Simándi Szilvia, a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból – Tehetségútlevél a felsőoktatásba program Szakmai Bizottságának tagja úgy fogalmazott: hidat jelent a köznevelés és a felsőoktatás tehetséggondozása között.

A megnyitót követően a diákok a különféle szekciókban mutathatták be munkáikat a zsűri előtt: ökológiai, természettudományos, idegrendszeri és szenvedélybetegségek szekcióban, kulturális örökség, irodalom és nyelvészet, társadalomtudományok szekciókban, poszter szekcióban, filmes- és polifotó, monofótó és természettudományos fotó szekcióban, valamint zenei kategóriában.

A nap végén dr. Juhász Tibor rektorhelyettes értékelte a programot, s felhívta a fiatalok figyelmét az idei, XXXIV. OTDK-ra, melynek Földrajz, földtudományok és matematika szekciója az Eszterházy Károly Egyetemen lesz április 23-26-a között.

Az eredményhirdetést követően a díjazott fiatalok azt is megtudhatták: lehetőségük lesz munkájukat egy Tehetségfüzetben publikálni.

 

A rendezvény az EFOP-3.4.1-15-2015-00003 „PéldaKép-p Szakmai Program (Kapcsolatépítés, Kutatás, Hálózatosodás és Társadalmi felelősség vállalás) az Egri Roma Szakkollégium tagjainak munkájával" projekt keretében jött létre.


< Vissza