Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Vitaestet rendeztünk

Utolsó módosítás: 2019-07-30 14:34:31 2019. július 30.

A Nemzeti Tehetség Program keretein belül az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Nemzeti Tehetség Program támogatásával a hátrányos helyzet és drogfogyasztás kapcsolatáról tartottunk vitaestet. A közösség ereje, a közösségi beavatkozások nehézségei is terítékre kerültek.

Meghívott előadónk, Sélley Andrea számos, terepen végzett munka tapasztalatát osztotta meg a hallgatósággal. A közösségekkel végzett munka nehézségei, buktatói mellett annak örömeit, társadalomra gyakorolt hatásait is megismerhettük.

 

A szegregátumokban végzett munkák komplexitása, hátrányos helyzetűek létkörülményeinek javítása nem korlátozódhat csak egy körülményre. Nem elégséges csak a drogproblémával foglalkozni, hiszen az összekapcsolódik számos más társadalmi problémával, kirekesztettséggel, oktatási hátrányokkal, higiéniai viszonyokkal stb. Így a beavatkozások is több területet ölelnek fel, melyeknek egyik legfontosabb momentuma, hogy a közösség erejét felhasználva lehet a leghatékonyabb eredményeket elérni.

 

Támogatta:

 

 


< Vissza