Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tutor munkacsoport – Bemutatkozás

Utolsó módosítás: 2020-12-09 20:06:49 2020. december 09.

A szakkollégium célkitűzései közt fontos szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás, illetve a roma származású és/vagy hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása és az esélyegyenlőség elősegítése. A Tutor munkacsoport ezen célkitűzések megvalósítását segíti.

Munkánk során havonta több alkalommal is meglátogatjuk az Egri Arany János Általános Iskola és Kollégium tanulóit, illetve a Szalai Közösségi Házat. Mindkét helyszínre változatos programokkal készülünk, és mindig igyekszünk figyelembe venni a gyermekek igényeit, kéréseit.
Mindannyian fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek megismerjék a roma kultúrát és hagyományokat, így gyakran viszünk ehhez kapcsolódó előadásokat, feladatokat, játékokat. Emellett időnként szabadidős programokkal is készülünk. Sportprogramokkal, sorversenyekkel, kézműves foglalkozásokkal és autentikus cigány tánc tanításával színesítjük a tanulók hétköznapjait. Ezek során jobban megismerkedhetünk a gyermekekkel, mely könnyebbé teszi a közös munkát.
A munkacsoport tagjai igény szerint korrepetálják is az iskola tanulóit, ugyanis ezt elengedhetetlennek tartjuk a sikeres felzárkóztatás érdekében. Mindezek mellett egyéni és csoportos motivációs beszélgetésekre és konfliktuskezelő gyakorlatokra is sor kerül a diákokkal.
Lényeges számunkra, hogy a gyermekekkel, fiatalokkal jó kapcsolatot alakítsunk ki, segítsük fejlődésük, motiváljuk őket és példát mutassunk nekik saját életünk és eredményeink révén.

Írta: Csáki Zsófia – Munkacsoport - vezető


< Vissza