Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

ROMA COOKING NIGHT

Utolsó módosítás: 2019-04-08 09:48:09 2019. április 08.

A Roma Cooking Night az Egri Roma Szakkolégium talán egyik legnagyobb volumenű programja, mely minden évben megrendezésre kerül. Az eseményre a Szakkolégium tagjai saját idejüket nem kímélve készültek, szerveztek és főztek. A program célja a roma hagyományok bemutatása, tradicionális roma ételek felvonultatása és más emberekkel való megismertetése, illetve egy olyan időtöltés, melyen az érdeklődő nem csak jól szórakozhat, de jól is lakhat.

A Roma Cooking Night az Egri Roma Szakkollégium talán egyik legnagyobb volumenű programja, mely minden évben megrendezésre kerül. Az eseményre a Szakkollégium tagjai saját idejüket nem kímélve készültek, szerveztek és főztek. A program célja a roma hagyományok bemutatása, tradicionális roma ételek felvonultatása és más emberekkel való megismertetése, illetve egy olyan időtöltés, melyen az érdeklődő nem csak jól szórakozhat, de jól is lakhat.

      Cigány tradícionális népzene 

Fehér Patrik és Csáki Zsófi, házigazdák 

Több fellépőt is meghallgathattunk és láthattunk az este folyamán. Ruszkai Nóra és Simonyi Sándor, az egyetem hallgatói társastáncot adtak elő. Ezenkívül a hagyományőrzés jegyében több fellépőnk is volt, ének s tánc egyaránt Az Arany János Általános Iskola tanulója, Csiki Ádám elszavalta az Ima a gyermekekért című verset. Valamint autentikus cigány zenét játszó együttes kísérte végig az esténket és alapozta meg a jó hangulatot.

 Ruszkai Nóra és Simonyi Sándor 

Cigány ételeknek is nagy sikere volt. Életvezetési tanoda kakaspörkölttel és túróscsuszával bővítette az étlapunkat. Mi pedig disznó pörkölttel, székelykáposztával, töltött káposztával és bodakkal (cigány kenyér) vártuk az érdeklődőket.
Akik szép számmal megjelentek a programunkon, így egy remek hangulatú délutánt tudhatunk magunk mögött.

Dr. Liptai Kálmán, rektor
Eszterházy Károly Egyetem 

  

Írta: Szabó Kata 
Fotók: Kakuk Dániel 

 

A rendezvény az EFOP-3.4.1-15-2015-00003 „PéldaKép-p Szakmai Program (Kapcsolatépítés, Kutatás, Hálózatosodás és Társadalmi felelősség vállalás) az Egri Roma Szakkollégium tagjainak munkájával" projekt keretében jött létre.

 


< Vissza